DE VIATGE
1
Toscana. Deixar-se
bressolar pel paisatge
ondulat.
Al centre d’Itàlia, la Toscana es defineix
pels seus verds paisatges de
vinyes interromputs per antigues
viles medievals, algunes d’elles
Patrimoni de la Humanitat com
ara San Gimignano, on es cullen
els millors vins d’Itàlia, elaborats
amb el raïm autòcton sangiovese.
Per apreciar-los in situ molts cellers
ofereixen tasts i passejades entre
vinyes, una autèntica delícia per
a qualsevol viatger curiós.
Els vins. En aquests paratges
neixen els millors vins d’Itàlia:
el Chianti, el Vernaccia, el Brunello
di Montalcino o el Nobile di
Montepulciano.
Els formatges. Se n’elaboren més
de 20 tipus com ara, entre molts
altres, el Pecorino de Pienza.
2
Porto. Monument viu.
Les escarpades terrasses de la vall
del Douro es conreen des de fa 2.000
anys. Des d’allà, el raïm es trasllada
als cellers a Vila Nova de Gaia,
davant de Porto. El vi que ha donat
fama internacional a la ciutat es caracteritza
per l’aiguardent que se li
afegeix per interrompre la fermentació,
de manera que es preserva la
dolçor genuïna del raïm i es manté
un alt grau d’alcohol.
Els vins. Imprescindible la visita
de cellers com Sandeman, Ramos
Pinto o Ferreira.
Els formatges. També s’ha d’assaborir
el Formatge da Serra, de textura
mantegosa i gust suau, un dels
millors del país.
4 destinacions que deixen
un bon gust de boca
Un bon maridatge de formatge i vi és un excel·lent
motiu per visitar uns entorns que brillen també
per la bellesa dels seus paisatges. Contacta amb
l’agència del RACC (viatges.racc.cat, 93 208 70 00)
per conèixer llocs i gustos nous. PER CARME VIEITEZ
RACC 60 octubre 2017